Videospeler inladen...

Drie minderjarigen opgepakt nadat ze man in elkaar hadden geslagen in Lebbeke

In Lebbeke in Oost-Vlaanderen zijn drie minderjarigen opgepakt nadat ze een jongeman van 28 in elkaar hadden geslagen. De drie zijn allen 15 jaar. Ze zijn voor de jeugdrechter geleid. Het zou gaan om zinloos geweld. 

De feiten gebeurden in de stationsstraat, vlak bij de ijspiste van Lebbeke. Het Laatste Nieuws verspreidde vandaag ook een filmpje van de vechtpartij. Daarin is te zien dat meerdere jongeren betrokken waren, het zou gaan om een achttal. De jongeren duwden de jongeman op de grond en schopten hem in het gezicht. Wanneer hij een bloedneus krijgt, lopen de jongeren weg. Het slachtoffer werd gewond naar het ziekenhuis gebracht, nadat getuigen de hulpdiensten hadden gebeld.

Het parket identificeerde tot nu toe al drie daders, allemaal minderjarigen van 15 jaar. Ze zijn al voor de jeugdrechter geleid. Het parket onderzoekt de zaak verder en probeert ook de andere daders te identificeren.

Er waren al meerdere incidenten met telkens dezelfde jongeren

François Saeys, burgemeester Lebbeke (Open Vld)

Volgens burgemeester van Lebbeke François Saeys gebeurden er de laatste tijd al meerdere incidenten in het centrum. Volgens hem gaat het telkens om dezelfde jongeren die komen met de bedoeling om keet te schoppen. "We namen al maatregelen. De politie patrouileert extra en doet meer controles", zegt Saeys. "We bekijken nu of er nog meer maatregelen nodig zijn".

bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal"

Videospeler inladen...

Meest gelezen