fietssnelwegen.be

Fietssnelwegen in Vlaanderen krijgen extra impuls van 3,3 miljoen euro

Het netwerk van fietssnelwegen in Vlaanderen krijgt er twee belangrijke verbindingen bij, in Antwerpen en in Zaventem. De investeringen zijn mogelijk dankzij extra steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). 

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) en minister van Economie Philippe Muyters (N-VA) trekken de EFRO-steun voor snelle fietsverbindingen met 3,3 miljoen euro op, tot 43 miljoen in totaal.

Het extra geld gaat heel concreet naar een fietstunnel onder de Leuvensesteenweg in Zaventem (deel van de fietssnelweg langs de R22) en een fietstunnel onder het goederenspoor in Antwerpen (op de fietssnelweg F12 tussen Antwerpen en Bergen op Zoom). 

Ik wil de Vlaming sterke argumenten geven om ook voor het woon-school- en het woon-werkverkeer te kiezen voor de fiets

Het aantal fietssnelwegprojecten met Europese steun komt nu op 25. In de meeste gevallen gaat het om fietsbruggen of -tunnels om gevaarlijke conflictpunten te vermijden.

"In het weekend is Vlaanderen een fietsland, wanneer talloze wielertoeristen de weg opgaan. Maar dat geldt niet tijdens de werkweek, dan gaan we liever met z'n allen in de file staan. Ik wil de Vlaming sterke argumenten geven om ook in het woon-school- en het woon-werkverkeer te kiezen voor de fiets", zegt minister Weyts. "Ik zet daarbij sterk in op fietssnelwegen: kwalitatief hoogstaande fietsverbindingen in een eigen bedding, die belangrijke woon- en werkkernen verbinden voor fietsers. Er is nog nooit zoveel geïnvesteerd in fietsers," besluit Weyts. Maar voor de fietsersbond mag het gerust nog ietsje meer zijn. 

Meest gelezen