Videospeler inladen...

Rusland plaatst hek tussen de Krim en Oekraïne

Rusland heeft een 60 kilometer lang hek laten optrekken tussen Oekraïne en de Krim. De Russen scheiden zo het in 2014 geannexeerde schiereiland af van het gebied dat onder controle staat van de regering in Kiev.

Het hek overspant het hele stuk land dat de Krim scheidt van de Oekraïense Kherson-regio. Volgens Ruslands federale veiligheidsdienst dient het hek om "infiltraties van saboteurs" tegen te gaan. De omheining zou volgens Rusland ook noodzakelijk zijn om de bevolking in de Krim te beschermen tegen de regering in Kiev.

Elektrische schokken, kilometers prikkeldraad en een gesofisticeerd sensorsysteem moeten "indringers" ontraden om het hek over te klimmen. Ook de wapen- en drugssmokkel zal door het hek sterk worden bemoeilijkt, zo menen de Russische overheden.

(Lees verder onder de tweet.)

Aanhoudende spanningen

De Krim werd in maart 2014 geannexeerd door Rusland. Sindsdien zijn de spanningen tussen Kiev en Moskou niet meer afgenomen. Vorige maand nam Rusland nog 24 Oekraïense zeemannen gevangen, omdat ze door De Straat van Kertsj waren gevaren nabij de Krim. Rusland beschouwt verschillende waterwegen rondom de Krim als hun territorium.

Meest gelezen