Kindvriendelijke musea of kerstballenbad? Hier kunt u dit weekend terecht voor een culturele trip

Op verschillende plaatsen in ons land vinden dit weekend uiteenlopende culturele activiteiten plaats. Chef Cultuur van VRT NWS Joris Vergeyle lijst ze voor u op.

Waarnaartoe met de kinderen?

Het is élk weekend feest in de musea in Vlaanderen en Brussel, dus hoog tijd om al die prachtige plekken bovenaan te zetten in de weekendtips. In deze musea bent u tijdens de kerstvakantie extra welkom met uw kroost.

Bokrijk organiseert dit (en komend) weekend speciale winteravonden, met een oude kermis en veel draaiorgels. Zaterdag én volgende week vrijdag en zaterdag eindigt de avond in Bokrijk met een groots vuurwerk.

Nóg een vroeg vuurwerk

Oostduinkerke organiseert zondag vanaf 16 uur een gratis vuurspektakel op het strand, met een bord garnaalsoep erbij. Ook daar wordt de avond afgesloten met vuurwerk, dat mooi zal weerkaatsen op de golven van de zee.

Winterse idylle in Meise

De plantentuin van Meise is een van de grootste botanische tuinen ter wereld, en deze kerstperiode is een extra goede reden om de collectie te bezoeken: het is weer "WinterFloridylle". Zes winteravonden lang verandert de Plantentuin in een winters sprookjeslandschap, met sfeervolle verlichting en live muziek. Wel best op voorhand tickets kopen, want het kan druk zijn.

Kerstballenbad in Antwerpen

Kerstmis is voorbij, maar nog niet in De Studio in Antwerpen! De hele kerstvakantie lang organiseert kunstencentrum De Studio een "theaterfeest voor families met ballen". De kerstballen vindt u alvast terug in het ballenbad, maar wie het rustiger aan wil doen kan ook deelnemen aan een yogasessie. 

Theaterfeest voor families met ballen

De Studio, kunstencentrum

Er zijn verschillende kerstvoorstellingen, voor (families met) kinderen van enkele maanden oud tot 12 jaar. Prettig weekend, en tot in 2019!

Beluister hieronder de weekendtips uit "De ochtend":