Max Colombie (Oscar and the Wolf) koopt kasteel in Kortenberg van 1,6 miljoen euro

Het kasteel Eikelenhof in Kortenberg heeft een nieuwe eigenaar. Niemand minder dan Max Colombie, zanger van Oscar and the Wolf, gaat er zijn intrek nemen. De gemeente is in de wolken dat het kasteel na vier jaar weer bewoond wordt.

Alles samen: 1,6 miljoen euro. Zoveel heeft Max Colombie neergeteld voor het 19e eeuwse kasteel in de rand van Brussel. Met een oppervlakte van 16,30 hectare en een woonruimte van 1,160 m2 heeft de zanger plaats genoeg voor zijn collectie MIA's. 

Het kasteel telt vier verdiepingen met onder andere vijf slaapkamers, twee salons, een verwarmd zwembad en twee bijgebouwen met negen kamers en twee ateliers. Al zullen die eerst wel allemaal gerenoveerd moeten worden. 

Beschermd 

Het kasteel Eikelenhof is in 1841 gebouwd in een neo-klassieke Italiaanse stijl door de bekende architect Jean-Pierre Cluysenaer. De gemeente heeft daarom het kasteel laten beschermen, waardoor nieuwe eigenaar Max niet zomaar alles mag aanpassen.

"Er mag aan het gebouw niets wezenlijks veranderd worden. En voor de keuze van nieuwe ramen of dakbekleding moet er goed overlegd worden met de dienst Erfgoed. Maar evengoed het landschap met zijn bomen en vijver moeten bewaard worden", vertelt schepen Bart Nevens. De volledige immo-advertentie vind je hieronder. 

Meest gelezen