Videospeler inladen...

Mysterieus blauw licht boven New York: "Laat dit alsjeblieft aliens zijn"

De Amerikaanse stad New York is afgelopen nacht opgeschrikt door een mysterieus blauw licht. De oorzaak van het flikkerende licht boven de stad was een ontploffing in een transformatorstation in het stadsdeel Queens. Bij de ontploffing zijn geen gewonden gevallen.

"Alsjeblieft, laat dit een invasie van aliens zijn en laat de aliens mij meenemen." Het was afgelopen nacht één van de talloze tweets over het mysterieuze blauwe licht dat de lucht boven het oosten van New York oplichtte.

Het felle blauwe schijnsel dook op rond 21.30 uur lokale tijd, 3.30 uur Belgische tijd. Het fenomeen lokte niet alleen grapjes uit op sociale media, maar ook veel ongerustheid. Wat was er aan de hand?  

Al snel kwam er een antwoord op de vele vragen. "Het licht dat u hebt gezien in de stad, blijkt een ontploffing geweest te zijn in een transformatorstation", communiceerde de politie van New York geruststellend op Twitter. "Het vuur is onder controle", voegde NYPD er nog aan toe.

Niet veel daarna kwam ook burgemeester Bill de Blasio met een geruststellende boodschap. "De politie en de brandweer zijn ter plaatse, op een vestiging van (energiebedrijf, red.) Con Edison in (de wijk) Astoria, waar de explosie van een transformatorstation blijkbaar de lucht boven de stad heeft opgelicht. Van zodra we meer informatie hebben, zullen we die geven", schreef de burgervader.

Niet veel later kwam hij met de beloofde uitleg: de oorzaak van het licht was een stroomonderbreking in een verdeelstation voor elektriciteit, waarbij geen gewonden zijn gevallen.

Con Edison, het stroombedrijf, bevestigt de informatie en zegt dat er door de uitval van een aantal transformatoren een stroomdip is geweest in het gebied rond het transformatorstation, maar alle elektriciteitsleidingen zouden weer stabiel zijn.

Maar er zijn dus wel degelijk problemen geweest. Zo heeft de luchthaven LaGuardia, die in Queens ligt, een aantal vluchten moeten annuleren door de stroomproblemen. Intussen is de luchthaven weer volledig operationeel.

Videospeler inladen...

Meest gelezen