James Arthur Photography

Sint-Gillis-Waas voor bijna 90.000 euro bestolen

Er is bijna 90.000 euro verdwenen uit de gemeentekas van Sint-Gillis-Waas. Dat staat in het rapport van Audit Vlaanderen. Een medewerker van de dienst financiën verduisterde het geld.

Dit voorjaar ontdekte de gemeente Sint-Gillis-Waas verdachte transacties in haar boekhouding. De dienst Audit Vlaanderen werd meteen op de hoogte gebracht en er volgende een onderzoek. Daaruit blijkt nu dat de gemeente bestolen is voor 87.010,02 euro. Het geld werd gestolen door een medewerker van de dienst financiën.

“Het is een zware klap voor de gemeente”, zegt schepen Maaike De Rudder. “Ik hoop dat we dit als gemeentebestuur niet meer zullen meemaken. Wij gaan onze lessen hier zeker uit trekken en de nodige maatregelen nemen zodat het in de toekomst niet meer zal gebeuren.” De dienst financiën is ondertussen al gereorganiseerd. In januari zal de gemeente kijken of dat voldoende was.

Nu de gemeente weet om hoeveel geld het precies gaat, zullen ze het geld via de rechtbank terugvorderen. Daarnaast zal de gemeente zich burgerlijke partij stellen en een klacht indienen bij de onderzoeksrechter.

Meest gelezen