Videospeler inladen...

Drie Vietnamese toeristen en hun gids slachtoffer van bomaanslag in Egypte

Bij de explosie van een bermbom in Egypte zijn minstens vier doden gevallen. De slachtoffers zijn drie Vietnamese toeristen en hun Egyptische gids. Ze waren met een bus op weg naar de piramiden van Gizeh. Volgens de laatste gegevens zijn er twaalf gewonden, onder wie de buschauffeur van de toeristen.

De piramiden van Gizeh en de beroemde Sfinx liggen op de westelijke oever van de Nijl, een twintigtal kilometer van de Egyptische hoofdstad Caïro. De piramiden zijn dé Egyptische toeristische trekpleister.  Het bericht van de aanslag op de bus is bijzonder slecht nieuws voor de Egyptische regering, die recent kosten noch moeite spaarde om het toerisme naar Egypte te promoten.

Touroperators Thomas Cook en Tui hebben geen Belgische klanten die in Caïro verblijven. Er zijn wel honderden Belgen die op dit moment vakantie vieren in de Egyptische badsteden aan de Rode Zee. Zij kunnen voorlopig niet op uitstap naar Caïro of naar de piramides van Gizeh. "Wij hebben onmiddellijk beslist om die excursies stop te zetten, in afwachting van een duidelijker kijk op wat daar precies gebeurd is en welke maatregelen er volgen," zegt TUI-woordvoerder Piet Demeyere aan VRT NWS. "Het is geen heel populaire excursie trouwens, omdat het erg ver is van de badsteden. Dus het is niet zo dat we nu klachten krijgen van toeristen omdat ze niet naar Caïro kunnen."

Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt dat het geen weet heeft van Belgen die in de buurt van de ontploffing verblijven.  Het reisadvies naar Egypte wordt voorlopig niet aangepast.  Officieel blijft dus voor de Belgische toeristen "een verhoogde waakzaamheid geboden, ook in de toeristische zones, gezien de ernstige terroristische dreiging."

bekijk hieronder beelden van de plaats van de aanslag

Videospeler inladen...

Meest gelezen