Vrouw en twee kinderen komen om bij brand in buitenwijk van Parijs

Een vrouw van twintig jaar en twee meisjes, van drie jaar en ongeveer zeven jaar, zijn omgekomen bij een brand in een buitenwijk van Parijs. Dat bevestigt de brandweer. Er vielen ook verschillende (zwaar)gewonden.

De brand woedde in een appartementsgebouw in de cité Paul-Eluard in Bobigny, een verpauperde banlieue van de Franse hoofdstad. De drie dodelijke slachtoffers werden aangetroffen in de buurt van de lift. Ze zijn gestikt door de rook.

De brandweer kon drie bewoners redden, maar die zijn er erg aan toe. Ze bevinden zich in kritieke toestand, aldus een brandweerman. Drie anderen werden met lichtere verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Het vuur brak uit rond 21.20 uur in een appartement op de eerste verdieping. Het gebouw telt achttien verdiepingen. Pas om 23 uur was de brandweer, die met zo'n honderd manschappen ter plaatse kwam, het vuur meester. Over de oorzaak van de brand bestaat nog onduidelijkheid.

Meest gelezen