18 containers vallen van binnenschip in Antwerpse haven

Aan de Noordzeeterminal in het Antwerpse havengebied zijn zo'n 18 containers van een binnenschip in het water gevallen in de buurt van de Zandvlietsluis. Het scheepvaartverkeer lag een tijd stil, maar is intussen hervat. 

Aanvankelijk was er sprake van 30 containers die van het binnenschip waren gevallen, maar later stelde de brandweer dat aantal bij naar 18. De nautische commissie zal het ongeval nog verder onderzoeken, maar de oorzaak lijkt momenteel een stabiliteitsprobleem aan het schip te zijn geweest. Er zouden zich geen gevaarlijke stoffen in de containers hebben bevonden.

De hulpdiensten konden de containers al snel lokaliseren en sleepboten haalden ze indien nodig uit de vaargeul, zodat het scheepvaartverkeer zo snel mogelijk kon worden hervat. Uiteindelijk was er ruim twee uur lang geen op- en afvaartverkeer op de Schelde mogelijk, maar volgens het Havenbedrijf bleef de hinder beperkt omdat het een erg rustige dag was in de haven.

De brandweer laat nog weten dat alle containers intussen naar de kant zijn gebracht, waar de havendiensten ze aan wal kunnen hijsen.

Op YouTube circuleert onderstaand filmpje:

Meest gelezen