Dit zijn de 10 berichten die u het afgelopen jaar het vaakst hebt gelezen

Het afgelopen jaar vond u opnieuw massaal de weg naar deze site, vrtnws.be. U las onze berichtgeving over grote en minder grote nieuwsfeiten, en volgde onze liveblogs naar aanleiding van erg groot nieuws op de voet. Hieronder vindt u een overzicht van de 10 berichten en liveblogs die het voorbije jaar het vaakst zijn gelezen. 

Zondag 14 oktober: die dag trokken we naar de stembus om een nieuw stads-/gemeentebestuur te kiezen. Een hele dag lang brachten we in onze liveblog het meest recente nieuws, de resultaten én de reacties. Geen enkel bericht werd dit jaar méér gelezen dan deze liveblog. 

Zaterdag 8 december: de spanning binnen de regering over het VN-migratiepact is al enkele dagen te snijden. Een hele dag blijft het onduidelijk of er een extra ministerraad komt. 's Avonds om 20 uur is het zover, maar na amper een half uur verlaten de N-VA-ministers de bijeenkomst. Even later is de "oranje-blauwe minderheidsregering" een feit. Wie deze coup de théâtre nog eens wil herbeleven, kan dat in deze liveblog.

"Pano" opent het seizoen met de ophefmakende reportage "Wie is Schild & Vrienden echt?". De uitzending doet heel wat stof opwaaien, en blijft wekenlang de actualiteit beheersen. Hoe gevaarlijk is de rechts-radicale beweging? In dit bericht zoomen we in op de twee gezichten van de beweging: nette en welbespraakte leden van een rechtse groep, versus geheime groep vol racisme, seksisme en wapens. (woensdag 5 september)

Het doemscenario van een mogelijk stroomtekort steekt ook dit jaar de kop op, door het stilliggen van 6 van de 7 kernreactoren in ons land. Als het zover komt, kan de overheid beslissen om het afschakelplan in werking te stellen, waarbij gemeenten stapsgewijs geheel of gedeeltelijk van het elektriciteitsnet worden gehaald. Hoe werkt dat en hoe zit het in uw gemeente? (maandag 24 september)  

Wie wordt burgemeester in uw gemeente? Op 15 oktober, de dag na de gemeenteraadsverkiezingen, is het een vraag waarop u het antwoord zoekt én vindt  op deze kaart. 

Het drama in Genua, waar op 14 augustus een snelwegbrug instort, tart nog altijd alle verbeelding. Een 30-tal voertuigen stort zo'n 40 meter de dieperik in, er vallen meer dan 40 doden en een 15-tal gewonden (dinsdag 14 augustus)

De politieke crisis blijft u ook na 8 december, de dag waarop N-VA uit de regering stapt, boeien. Op 10 december - de eerste werkweek van de regering-Michel II is stevig van start gegaan -  laten de gevolgen van de nieuwe politieke situatie zich stilaan voelen, en dat terwijl Charles Michel in Marrakech een emotionele speech geeft over internationale samenwerking. Verschillende  oppositiepartijen vragen om een vertrouwensstemming in het parlement. Opnieuw een dag vol politieke hoogspanning, die we op de voet volgden in deze liveblog.

Dinsdag 29 mei: in Luik schiet een man twee agenten een voorbijganger dood.  De dader, die later zelf door de politie gedood werd, heet Benjamin Herman en had toestemming om de gevangenis tijdelijk te verlaten. De hele dag volgden we de gebeurtenissen in Luik op de voet in deze liveblog. 

Tijdens de herfstvakantie vertelt VRT NWS de verhalen van jonge mensen die op zoek zijn naar de zin van het leven. Waar vinden ze die houvast? Zeker het verhaal van Stijn, die zich bekeerd heeft tot de islam, raakt duidelijk een snaar. (vrijdag 2 november)

"Ik denk dat de dt-regel gaat verdwijnen." De uitspraak van auteur Kristien Hemmerechts in het groot onderwijsdebat in "De zevende dag" inspireerde ons tot het maken van deze quiz. Hoe goed kent u de dt-regels? (maandag 18 juni) 

Meest gelezen