Videospeler inladen...

Egypte: "Veertig terroristen gedood na bomaanslag Gizeh"

Volgens de Egyptische overheid zijn de voorbije nacht 40 terroristen gedood bij drie verschillende raids. Ze zouden nog meer aanslagen hebben gepland.  

De Egyptische veiligheidsdiensten hebben naar eigen zeggen 40 terroristen gedood. Ze werden gisteravond doodgeschoten bij invallen in de buurt van Gizeh en Noord-Sinaï. Het is niet duidelijk of ze iets te maken hadden met de bomaanslag op een bus met Vietnamese toeristen gisteren. 

Volgens het ministerie van binnenlandse zaken planden ze een reeks aanvallen tegen buitenlandse toeristen, christelijke kerken en veiligheidsdiensten. Bij de invallen zouden grote hoeveelheden wapens gevonden zijn.

Na een woelige periode die startte met de Arabische Lente in 2011, is de macht in Egypte stevig in handen van president Sisi. Toch blijft het onrustig op sommige plekken. Zo zijn in de regio van de Sinaï-woestijn al jarenlang verschillende gewapende groeperingen actief.

Bij de aanslag gisteren kwamen 3 Vietnamezen om en hun Egyptische gids. 11 anderen raakten gewond. Dat er toeristen werden geviseerd bij een aanslag was ruim een jaar geleden. De  belangrijke sector voor de Egyptische economie, die zich wat aan het herstellen was, krijgt hiermee een nieuwe klap. De aanslag is nog niet opgeëist door een specifieke groep.

Herbekijk hieronder de reportage uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen