Gesprek Mathias De Clercq-Christophe Peeters (Open VLD) "goed verlopen"

De aantredende Gentse burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD) heeft vandaag het aangekondigde gesprek gehad met aftredend schepen en partijgenoot Christophe Peeters. "Het gesprek is goed verlopen en we spreken verder", zei De Clercq achteraf. Over de inhoud van het gesprek is niets bekendgemaakt.

"Het gesprek is goed verlopen en we spreken verder", aldus Mathias De Clercq. "Het was een eerste gesprek en we gaan de komende dagen verder spreken met elkaar", reageert Christophe Peeters.

De gemoederen bij de Gentse liberalen zijn verhit omdat Sami Souguir in het nieuwe college schepen wordt, in plaats van de ervaren Christophe Peeters. Die viel uit de boot na een stemming in het partijbestuur.

Nochtans kreeg Peeters bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 4.837 voorkeursstemmen achter zijn naam, tegenover 2.002 voor Souguir.

"Ik ben ervan overtuigd dat Christophe Peeters een prominente rol zal blijven spelen in onze partij en zal me daartoe ook engageren", verklaarde De Clercq eerder deze week. Of het gesprek tussen beide heren vandaag iets heeft opgeleverd, is niet duidelijk. 

Meest gelezen