Videospeler inladen...

Tropische storm treft Filipijnen: ruim twintig doden

In het oosten van de Filipijnen zijn al zeker 22 mensen om het leven gekomen door aardverschuivingen en overstromingen. Die zijn ontstaan na de tropische storm Usman, die gisteren over de Filipijnen trok. Volgens de overheid zijn daardoor ook al zeker 5.000 mensen dakloos geworden. 

Terwijl reddingswerkers nog volop zoeken naar vermisten, zijn volgens de Filipijnse kustwacht zeker 20.000 reizigers gestrand in de verschillende havens van het land.

De Filipijnen worden elk jaar getroffen door een aantal tropische stormen. Usman zou intussen afgezwakt zijn maar in de oostelijke en centrale provincies moeten inwoners nog wel rekening blijven houden met felle buien, waarschuwt de Filipijnse weerkundige dienst.

Gisteren werd het zuiden van de Filipijnen nog getroffen door een aardbeving en werd een tijdlang een tsunamiwaarschuwing gegeven.

Meest gelezen