© Rob Huibers 2011. All rights reserved.

Twee gewonden bij rellen met Belgische Galatasaray-supporters in Duitsland

Bij rellen met hooligans van de Turkse voetbalclub Galatasaray, in de marge van de Legends Cup in de Duitse stad Saarbrücken, zijn gisteren twee gewonden gevallen. Zowat 120 supporters van de Turkse club die uit België en Noordrijn-Westfalen naar Saarbrücken waren gereisd, bestormden het stadion waar het toernooi plaatsvond en raakten slaags met fans van de thuisploeg.

Galatasaray Istanbul werd gisteren in de Duitse stad Saarbrücken verwacht om er tegen de lokale voetbalploeg een wedstrijd te spelen in het kader van de Legends Cup. Dat is een toernooi voor oudere vedetten, waar behalve een ploeg van Galatasaray ook vijf Duitse ploegen aan deelnam, zoals Dortmund, Mönchengladback en Keulen

Het sportieve evenement werd echter ontsierd door rellen. Een groep van zowat 120 Galatasaray-supporters die met bussen uit België en de Duitse deelstaat Nordhein-Westfalen naar Saarbrücken was gekomen, begon volgens de Duitse politie rond 15 uur lastig te doen bij de toegangscontrole het voetbalstadion.

Volgens de Duitse politie waren er eerst verbale provocaties, en besloot de groep daarna het stadion te bestormen en op de vuist te gaan met supporters van FC Saarbrücken.

De politie greep in en stuurde de meeste Galatasaray-supporters, die trouwens geen tickets op zak hadden, onder begeleiding weg. De politie nam vuurwerk en slagwapens in beslag. Twee van de hooligans, mannen van 19 en 21 jaar, werden opgepakt op verdenking van mishandeling. Hoe het met de gewonden is, is niet geweten.

Meest gelezen