Videospeler inladen...

Veel drinken op oudejaar? Let dan ook op met het rijden op nieuwjaarsdag

Als je veel drinkt op oudejaarsavond, wacht dan lang genoeg om achter het stuur van een auto te kruipen op nieuwjaarsdag. Volgens het Verkeersinstituut Vias onderschatten veel mensen hoelang alcohol in het lichaam blijft.

Op oudejaarsavond vloeit op veel plaatsen de schuimwijn en de andere alcoholische drank rijkelijk. Daar is op zich niets mis mee, maar wie alcohol drinkt, stapt daarna natuurlijk best niet meer in de auto. "Neem op voorhand je voorzorgen door ergens te blijven slapen of een Bob aan te duiden", zegt Stef Willems van Verkeersinstituut Vias. "Of zorg voor alcoholvrije alternatieven die je lekker vindt."

Heb je op oudejaarsavond veel gedronken? Let dan ook op met het rijden op nieuwjaarsdag, want alcohol blijft langer aanwezig in het lichaam dan je denkt. En dat is iets wat veel mensen volgens Willems onderschatten. "Vorig jaar had bij een op de drie ongevallen op nieuwjaarsdag de bestuurder gedronken", zegt hij. "Vaak was dat niet door de dag zelf te drinken, maar nog van oudejaarsavond."

Meest gelezen