De orkaan Usman heeft nu al zeker 68 mensenlevens geëist in de Filipijnen

Het aantal slachtoffers na de doortocht van de orkaan in het centrum van de archipel is nu al opgelopen tot 68. Die orkaan heeft vooral schade aangericht in de regio Bicol en op het eiland Samar.

Zaterdag heeft de orkaan Usman een spoor van verwoesting getrokken door heen het centrum van de Filipijnen. Door de hevige wind en regenval kwam het daar tot aardverschuivingen die mensen hebben meegesleurd.

Er zijn nu zeker 57 doden gevallen in de provincie Bicol in het zuidoosten van het eiland Luzon en nog eens 11 anderen op het eiland Samar, in het oosten van het land. De vorige dodental stond op 22 en het is niet uitgesloten dat die cijfers nog zullen stijgen. Er zijn ook nog 17 vermisten en meer dan 40.000 mensen zijn op de vlucht geslagen.

Jaarlijks razen er meer dan 20 orkanen of "tyfoons" doorheen de Filipijnen, de meesten langs Samar en Leyte in het oosten en centrum van de eilandstaat. In november 2013 vielen er 7.350 doden en vermisten bij de doortocht van Haiyan, een van de meest verwoestende orkaan in de geschiedenis van de archipel.

Meest gelezen