"Mijn zoon weet nu in ieder geval waar het rempedaal staat"

Het is niet altijd eenvoudig om de kneepjes van het autorijden onder de voet te krijgen. Zeker niet wanneer er nog getwijfeld wordt tussen het rempedaal en het gaspedaal. Dat mocht de 15-jarige Scott Johnson uit Ruther Glen, in de Amerikaanse staat Virginia, onlangs ervaren, toen hij samen met zijn vader terugkeerde van de supermarkt. Eenmaal de oprit van hun huis opgereden ging het grondig fout. De dashcam in de auto kon alvast haarfijn vastleggen wat de gevolgen waren van de pedaal-vergissing van de bestuurder.

Meer uitleg volgde daarna op Facebook en op nieuwswebsite Inside Edition, nadat de beelden via sociale media gedeeld waren (let ook de reacties van de betrokkenen):

Scott: "Mijn eerste gedachte was: mijn vader gaat me vermoorden en mijn moeder zal helemaal door het lint gaan."

Vader Dwayne: "Ik kon dan weer alleen maar denken: oh nee, mijn auto! Mijn huis! Mijn vrouw! Wat gaat die boos zijn."

Broer Ashton vond alles dan weer erg grappig en zelfs hilarisch: "Ik weet dat hij beter kan dan wat hij nu getoond heeft. Maar ik denk dat mijn broer nu tot zijn 18e alleen maar van een rijbewijs mag dromen."

Vader Dwayne: "In ieder geval weet hij nu waar het rempedaal staat. Nu ja, het was zijn eerste grote misstap tijdens het leren autorijden. En gelukkig kan mijn Ford tegen een stootje. Wat dan weer niet van de garagepoort kon gezegd worden. Maar het is sowieso een moment dat we ons nog lang zullen herinneren. Met een lach op het gezicht!"

Meest gelezen