1975 Jorgen Angel

Zanger Ray Sawyer van Dr. Hook & the Medicine Show overleden

Een Stetsonhoed, een zwart ooglapje en een "vettige" stem: dat waren de handelsmerken van Ray Sawyer. Hij zong tientallen jaren bij de countryrockband Dr. Hook & The Medicine Show. Het doel van elke groep is om op de "Cover of the Rolling Stone" te komen, zoals het klonk in een van hun hits. Sawyer is in Florida overleden op 81-jarige leeftijd.  

Ray Sawyer was de originele zanger van Dr. Hook & The Medicine Show, bekend van "The cover of the Rolling Stone" en "Sylvia's mother". Sawyer zou een korte ziekte hebben gehad en overleed in Daytona Beach in de Amerikaanse staat Florida. 

In 1967 was Ray Sawyer een oog verloren in een auto-ongeluk. Zijn ooglapje deed denken aan Captain Hook in "Peter Pan". De naam voor zijn band was gevonden, bouwjaar 1969. 

"Sylvia's mother"

In 1970 bracht de groep zijn debuutalbum uit, met daarop de wereldhit "Sylvia's mother", waarvoor Ray Sawyer de tweede stem zong, naast Dennis Lacorriere. Enkele jaren later volgde "Cover of the Rolling Stone", een nummer met veel zelfironie. Dr. Hook zong vaak teksten van de Amerikaanse dichter Shel Silverstein.

In de jaren 70 en 80 ging Dr Hook de discotoer op, met nummers als "When your'e in love with a beautiful woman"' en "Baby makes her blue jeans talk".

Juridische strijd

Ray Sawyer verliet Dr. Hook in 1983 om een solocarrière te starten. Het is zanger Dennis Lacorriere die tot op de dag van vandaag eigenaar is van de merknaam Dr. Hook. Van '88 tot '15 kreeg Ray Sawyer wel een licentie om onder de oude naam op te treden. Voor volgend jaar is een wereldtournee aangekondigd, bij de vijftigste verjaardag van Dr. Hook, met Lacorriere als zanger.

Meest gelezen