Dieter Nijs

Zwembad Hofstade sluit de deuren

Als je graag nog eens in het zwembad van Hofstade gaat baantjes trekken, moet je snel zijn. Want vanaf morgen sluit het zwembad van Sport Vlaanderen definitief de deuren. De renovatie van het zwembad is te duur.

Er was de komende drie jaar 2,5 miljoen euro nodig om het zwembad open te houden en die investering was niet meer de moeite waard. Pieter Verreyt van de Vrije Zwem-en Sportvereniging Hofstade gaat het bad missen. Zijn club met 150 leden heeft ook nog geen nieuwe thuisbasis gevonden. "Wij waren hier alle dagen van de week met één van onze groepen sinds augustus 1980. Nu stopt het voor ons. We hebben gezocht naar een nieuwe plek maar overal vingen we bot. Er was teveel vrees voor concurrentie met bestaande groepen, wat te begrijpen is", aldus Pieter Verreyt. 

Nieuw zwembad? 

Er wordt op dit ogenblik wel nog altijd gekeken of er geen nieuw zwembad op de terreinen van Sport Vlaanderen in Hofstade kan komen. Er zijn ook plannen voor een samenwerking met Plopsaqua om een nieuw zwembad in het Mechelse te bouwen, maar er is nog niets concreet.

Het oude zwembad werd gebruikt door 14 clubs en 22 scholen die allemaal op zoek moeten naar een nieuwe plek. 

Meest gelezen