fotografie peter Hilz (C)

Enkele incidenten met herrieschoppers in Antwerpen bij jaarswissel

In Antwerpen zijn 100.000 mensen naar het nieuwjaarsvuurwerk komen kijken. Maar er kwamen niet alleen feestvierders op straat in de nacht van oud naar nieuw. Hier en daar waren er incidenten met herrieschoppers. Een overzicht. 

Vuilnisbak

Aan het Koningin Astridplein hebben jongeren een vuilnisbak laten ontploffen met klappers. Twee mensen liepen daarbij gehoorschade op. In Hoboken is een bromfiets uitgebrand. En aan de Lakborslei in Deurne werden vuurwerkpijlen afgeschoten in de richting van voorbijrijdende trams

Vuurpijlen

In de Veldstraat hebben jongeren op elkaar geschoten met vuurwerk. "Dat is levensgevaarlijk", zegt Wouter Bruyns van de politie. "Daarbij zijn ook verschillende voertuigen en woningen beschadigd. Er zijn ook vuurpijlen op onze combi's ingeslagen."

Kerstbomen

Er zijn ook meerdere kerstbomen in brand gestoken met vuurpijlen. "Ze stopten zelfs niet met vuurpijlen afschieten toen de brandweer ter plaatse kwam", legt Wouter Bruyns uit. "Het is zoals we verwacht hadden een woelige nacht geweest."

Verschillende mensen zijn aanhouden, vooral voor dronkenschap.

Meest gelezen