Drie gewonden bij mesaanval in station van Manchester

In Victoria station in Manchester, in het noorden van Engeland, zijn gisterenavond drie mensen gewond geraakt door messteken. Eén van de gewonden is een politieman, de andere slachtoffers zijn een man en vrouw van tussen de 50 en de 60 jaar. De vermoedelijke dader werd opgepakt. De antiterreureenheden onderzoeken de zaak. 

Het station werd na het voorval afgesloten voor het publiek. De gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De politieman raakte gewond aan de schouder en mocht het ziekenhuis intussen verlaten. De andere twee slachtoffers kregen messteken in de buikstreek en de vrouw ook in het gezicht. Hun verwondingen zijn niet levensbedreigend. 

De aanval gebeurde iets voor 21 uur in het Victoria station in het centrum van Manchester. Volgens getuige en BBC-producer Sam Clack kwam de man schreeuwend op het perron met een keukenmes met een lemmet van 30 centimeter. "Het was erg beangstigend", aldus de getuige. Hij begon een man en vrouw aan te vallen. De politie gebruikte pepperspray en een stroomstootwapen om de aanvaller neer te leggen, nadien werd hij overmeesterd door zes à zeven agenten. "Hij schreeuwde voor en tijdens de aanval 'Allah", aldus de getuige. En ook nog: "als jullie voortdoen met het bombarderen van andere landen, zal dit soort van shit zich blijven herhalen".

Ondanks de aanval vonden de oudejaarsfestiviteiten en het -vuurwerk in Manchester plaats zoals voorzien. De politie oordeelde dat er geen gevaar meer was. In de stad vond in 2017 een terreuraanslag plaats op een concert van Ariane Grande.

Meest gelezen