Gedetineerde ontsnapt langs de voordeur van de gevangenis van Namen

De gedetineerde die gisterenochtend kon ontsnappen uit de gevangenis van Namen, is gewoon de voordeur kunnen uitlopen. Dat zegt het parket. Politie en gerecht is nog steeds op zoek naar de man en heeft een opsporingsbericht verspreid. Het gaat om een 39-jarige man, die goed gekend is bij justitie.

Gisterenochtend ontsnapte de 39-jarige gevangene uit de gevangenis uit Namen. Nu blijkt dat hij gewoon de voordeur kon uitlopen. Hij was de inkomhal aan het poetsen, toen hij kon ontsnappen in zijn gevangenisoutfit. 

Op het moment van zijn ontsnapping heeft hij kunnen profiteren van de onoplettendheid van de bewakers. De voordeur stond open om de ruimte schoon te maken.

Politie en gerecht is nog steeds op zoek naar de man. Hij is ongeveer 1m70 groot en normaal gebouwd. Hij heeft bruine ogen, bruin haar en is kalend. Op het ogenblik van zijn ontsnapping droeg hij gevangeniskledij: een witte broek, een zwarte trui en een witte jas. Hij vluchtte naar het station van Namen.

Het parket onderzoekt de omstandigheden van het incident. Zo zou het niet opportuun geweest zijn om hem zoveel vertrouwen te geven, aangezien er al problemen waren geweest bij zijn terugkeer na penitentiair verlof, waar hij sinds mei 2017 recht op heeft.

Meest gelezen