Videospeler inladen...

Geen nieuwjaarsreceptie in Ninove uit vrees voor rellen in gepolariseerde stad

In Ninove wordt de nieuwjaarsreceptie van de stad op zondag 6 januari afgelast op vraag van de politie. "Na een betoging op 3 januari en gezien toch de zekere mate van polarisering tussen veertig en zestig procent van de bevolking, vinden we het heel onverstandig om een receptie te laten doorgaan", zegt korpschef Philippe De Cock. 

In Ninove is vorige week op het nippertje een coalitie gevormd tussen Open VLD en het kartel S.A.M.E.N. met de steun van de N-VA-verkozene Joost Arents. Die is meteen uit zijn partij gezet.

Het extreemrechtse Forza Ninove belandt daarmee in de oppositie, ook al heeft de partij van Guy D'Haeseleer veertig procent van de stemmen gehaald bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018.

"We hebben de burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) aangeraden om de nieuwjaarsreceptie niet te laten doorgaan. Dat viel haar heel zwaar omdat ze vindt dat de Ninoviters geen slachtoffer mogen worden van de huidige situatie. Maar na een betoging op 3 januari, gezien toch de zekere mate van polarisering tussen veertig en zestig procent van de bevolking, vinden we het heel onverstandig om een receptie te laten doorgaan waar toch heel wat gedronken wordt. Er kunnen misschien frustraties geuit worden en frustraties en drank gaan heel slecht samen. Dat zijn ingrediënten die een explosief mengsel kunnen worden", zegt politiechef Philippe De Cock.

Herbekijk hieronder de reportage uit Het Journaal:

Videospeler inladen...

Meest gelezen