Jeugdlokalen gemeente Zelzate uitgebrand na mogelijke brandstichting

Op oudejaarsavond zijn de jeugdlokalen van de gemeente Zelzate volledig uitgebrand. Volgens Frank Bruggeman, op dat moment nog burgemeester, is de brand zo goed als zeker aangestoken. De jeugdlokalen kregen in het verleden al af te rekenen met veel vandalenstreken en kleinere brandstichtingen.

Net voordat iedereen wilde aftellen voor het nieuwe jaar, stonden de lokalen in de Burgemeester Jos Chalmetlaan in lichterlaaie. Nochtans waren er geen activiteiten gepland. De straat vulde zich meteen met een dikke rookpluim, maar de brandweer was zeer snel ter plaatse. De kazerne bevindt zich namelijk in dezelfde straat. De vijftien vrijwilligers kregen het vuur snel onder controle, maar ze konden niet verhinderen dat de lokalen grotendeels uitbrandden.

Voorlopig is het nog niet duidelijk wat de brand heeft veroorzaakt. De brandweer ging zelf nog een eerste onderzoek uitvoeren, maar het parket zal normaal gezien nog een expert langs laten komen. In het verleden kregen de lokalen, die er gekomen zijn dankzij het harde werk van het jeugdopbouwwerk om alle Zelzaatse jongeren toch een aangename tijd te bezorgen, al zeker vijfmaal met vandalisme af te rekenen. Toen werd er al brand gesticht of sneuvelde de infrastructuur, maar bleef de schade telkens relatief beperkt. Voor het jeugdopbouwwerk van de gemeente betekent deze brand een zeer harde klap.

De vrijwilligers van de brandweerpost Zelzate kenden trouwens een erg drukke oudejaarsavond. Eerder op de avond moesten ze al uitrukken omdat een jerrycan vuur had gevat. De eigenaars konden toen zelf de brand blussen nog voor de brandweer aanwezig was.

Meest gelezen