Minstens 37 dorpsbewoners gedood in Mali

In Mali zijn bij een aanval op een dorp minstens 37 bewoners gedood. De aanval op Koulogon, in het centrum van het land, vond op nieuwsjaarsochtend plaats. Onder de slachtoffers zijn naar verluidt ook kinderen en ouderen.

Waarschijnlijk is de aanval het werk van traditionele jagers, van de etnische groep Dogon, tegen de Fulbe, traditionele herders. Die laatsten laten hun vee grazen op Dogon-land en dat leidde eerder al tot conflicten over land en water. Bij de aanval op het dorp Koulogon zou ook vee zijn gestolen en huizen in brand gestoken. De Malinese regering stuurde soldaten naar het gebied, om de veiligheid te verzekeren.

Terwijl er in het noorden van Mali meerdere islamistische terreurorganisaties actief zijn, woeden er in het centrum van het land vooral etnische conflicten, die vorig jaar aan minstens 500 mensen het leven hebben gekost. In Mali zijn zo'n 15.500 VN-soldaten actief, om de veiligheid en stabiliteit te bewaken. Ook voor het Belgische buitenlandbeleid is Mali één van de prioriteiten.

Meest gelezen