Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Trump schreeuwt op Twitter: "Gelukkig Nieuwjaar, ook de haters en de fake news media"

Trouw aan zichzelf heeft de Amerikaanse president Donald Trump dinsdag het nieuwe jaar ingezet met een tirade aan het adres van zijn tegenstanders. Volledig in hoofdletters en dus in cybertaal schreeuwend, luidde het in een eerste tweet "Gelukkig Nieuwjaar iedereen, ook de haters en de Fake News Media! 2019 zal een fantastisch jaar worden voor hen die niet lijden aan het Trump storingssyndroom. Kalmeer gewoon en geniet van de reis. Er zijn geweldige dingen aan het gebeuren voor ons land!".

De Amerikaanse president Donald Trump heeft op de eerste dag van het nieuwe jaar al verschillende tweets de wereld ingestuurd. Bij zijn eerste wensen voor het nieuwe jaar trok Trump fel van leer tegen de "fake news media" en zijn andere tegenstanders.

Twee uur later verstuurde de 45e president van de Verenigde Staten een minuscule tweet, dit keer behalve de eerste letter van elk woord in kleine letters: "Gelukkig Nieuwjaar".

En vlak daarop kregen de Democraten ervan langs omdat die weigeren de bouw van een muur langs de grens met Mexico, om illegale migratie tegen te gaan, te financieren. Hij beklemtoonde dat er "zonder de Muur geen echte Grensveiligheid is". "Ons land moet uiteindelijk een Sterke en Veilige Zuidelijke Grens hebben!".

Daarna volgden ook nog felecitaties voor de nieuw ingezworen president Jair Bolsonaro uit Brazilië.

Meest gelezen