Nieuwe burgemeester van Kortemark kan nog niet starten

Karolien Damman moet nog even wachten om burgemeester van Kortemark te worden. Want eerst moet de Raad van State uitspraak doen over een klacht van de partij Content. Die vraagt een hertelling van de stemmen. Toon Van Coillie van Open VLD blijft dus nog even op post als burgemeester.

Alles draait rond de betwisting over één luttele stem. De partij Content haalde bij de verkiezingen in Kortemark precies één stem minder dan de N-VA, maar die ene stem zorgde ervoor dat Content maar één zetel in de gemeenteraad heeft. Met die stem erbij waren dat twee zetels geweest. Content diende daarom een klacht in omdat er volgens hen iets fout zou zijn gelopen in één van de stemlokalen.

Hertelling

De partij vraagt een hertelling van de stemmen. Maar, de raad voor verkiezingsbetwistingen wees dat af. Einde verhaal, leek het,  maar nee, Content gaat nu in beroep bij de Raad van State. En zolang er geen uitspraak is van de Raad van State, moet het oude gemeentebestuur blijven zetelen.

Meest gelezen