Videospeler inladen...

Grootschalig onderzoek naar dementie: "De grootste uitdaging van de 21e eeuw"

Eén op de vijf vrouwen boven de 60, en één op de zeven mannen, dat zijn de trieste cijfers van dementie. In Leuven is een grootschalig Belgisch onderzoeksproject opgestart, Mission Lucidity. Vier partners slaan hiervoor de handen in elkaar, samen goed voor 200 wetenschappers met één doel voor ogen: ziektes als dementie ontcijferen. Het startkapitaal van het project is 15 miljoen euro. "Terzake" ging op bezoek bij de wetenschappers.

De onderzoekers van Mission Lucidity gaan vanuit drie domeinen neurodegeneratieve ziektes zoals Alzheimer of dementie ontleden. Het gaat om klinisch onderzoek, dus met de patiënten, biomedisch onderzoek naar bijvoorbeeld de cellen, en technologische innovaties.

bekijk hieronder de reportage van "Terzake"

Videospeler inladen...

Meest gelezen