Videospeler inladen...

8 doden en 16 gewonden bij treinongeluk in Denemarken

Bij een ongeluk met een passagierstrein en goederentrein zijn acht doden en zestien gewonden gevallen. De hevige wind blies de lading van een goederentrein weg, waarna de passagierstrein erop botste.  

Het ongeluk gebeurde op de 'Grote Beltbrug', een brug die het Deense eiland Funen verbindt met het eiland Seeland. De trein met 131 passagiers aan boord, was onderweg naar de hoofdstad Kopenhagen. De politie meldt dat er zes mensen omgekomen zijn. Zestien mensen raakten gewond, maar verkeren niet in kritieke toestand.   

De oorzaak van het ongeluk ligt bij de hevige storm die het zuiden van Scandinavië teistert en die de naam Alfrida kreeg. De goederentrein vervoerde bakken bier die geladen waren op opleggers van vrachtwagens. De zeilen waaronder die bakken zaten, zijn losgekomen door de hevige wind, waardoor de lading wegwaaide. Ook één van de opleggers werd weggeblazen en die kwam terecht op de sporen, waarna een passagierstrein erop botste en tot stilstand kwam.

We hoorden een luide knal en toen braken de ruiten in onze wagon. 

Heidi Langberg Zumbusch, passagier op de trein

Op foto's van de binnenkant van de passagierstrein is te zien dat ruiten beschadigd of gebroken zijn. Mogelijk geraakten mensen dus gewond door rondvliegende glasscherven. 

De brug tussen de twee eilanden was door het stormweer afgesloten voor het autoverkeer, maar niet voor het treinverkeer. Nu is de brug helemaal afgesloten en wellicht blijft dat zo tot morgen. De brug is een belangrijke verbindingsweg en vervoert dagelijks 21.000 treinpassagiers en meer dan 27.000 voertuigen.

Herbekijk hieronder de reportage uit Het Journaal:

Videospeler inladen...

Meest gelezen