Wit poeder dat aangetroffen is in Leuvense gerechtsgebouw blijkt onschadelijk

In het gerechtsgebouw in Leuven is vanochtend een wit poeder aangetroffen in een postbak, waarin verschillende brieven en postpakjes lagen. Volgens de eerste testen van de Civiele Bescherming is het poeder onschadelijk. Het gerechtsgebouw is intussen volledig vrijgegeven.

Vanmorgen is er wit poeder aangetroffen in het Leuvense gerechtsgebouw. De brandweer rukte uit met een commandowagen en een ploeg voor een chemische interventie in het gerechtsgebouw. Ook de Civiele Bescherming werd opgeroepen om het poeder op te halen.

Uit de eerste testen van de Civiele Bescherming blijkt dat het om een onschadelijk wit poeder gaat. Het gerechtsgebouw is in de namiddag volledig vrijgegeven.

"Wat het poeder precies is en waar het vandaan komt, is nog onduidelijk. Enkele maanden geleden hebben we wel een gelijkaardig incident gehad in Haasrode en toen bleek het om kalk te gaan, dat afkomstig was van renovatiewerken. Mogelijk is er nu iets gelijkaardigs aan de hand, maar dat wordt nog onderzocht", zegt Nicolas Del Piero, de woordvoerder van de politie van Leuven.

Meest gelezen