Videospeler inladen...

Winkels vroeger dicht en geen glas op straat: Ninove neemt extra maatregelen voor geplande betoging

Ninove neemt verschillende maatregelen om ervoor te zorgen dat de "Mars voor Ninove", die morgen gepland is, niet uit de hand zal lopen. Zo zullen onder meer winkels vroeger sluiten. De politie verwacht dat er veel betogers zullen opdagen. 

De sfeer in Ninove is sinds de gemeenteraadsverkiezingen enorm gespannen. Vorige week is er op de valreep een coalitie gevormd door de partij Samen, Open VLD en de ex-N-VA'er Joost Arents. En dus zonder de uiterst-rechtse partij Forza Ninove, de grote winnaar van de verkiezingen.

De radicaal-rechtse beweging Schild & Vrienden is niet tevreden over deze coalitie en plant daarom de "Mars voor Ninove", morgen in de vooravond.

Zekere voor het onzekere nemen

Burgemeester Tania De Jonghe wil niets aan het toeval over laten en neemt daarom extra maatregelen. Zo gaat het het koopcentrum Ninia dicht om 19 uur en ook de winkeliers in de binnenstad zullen hun deuren op tijd sluiten. 

Ook aan de bewoners wordt er medewerking gevraagd. Zij mogen het glas dat vrijdagochtend wordt opgehaald niet buitenzetten donderdagavond. Op die manier wil De Jonghe vermijden dat men daarmee zal gooien.

Nieuwjaarsreceptie

Gisteren raakte al bekend dat Ninove komende zondag geen nieuwjaarsreceptie zal organiseren uit vrees voor rellen. "Enkele dagen na een betoging vinden we het onverstandig om een receptie te laten doorgaan", zegt korpschef Philippe De Cock, die verwijst naar de polarisering in de stad. 

Herbekijk hieronder de reportage uit Het Journaal:

Videospeler inladen...
kasto80

Meest gelezen