Geldinzameling voor afgebrand katten- en hondenhotel

Nieuwjaarsdag was een zwarte dag voor Emmy's Honden- en Kattenhotel in Rillaar bij de Vlaams-Brabantse stad Aarschot. Het dierenpension werd verwoest door een zware brand. De beheerders van de Facebookgroep Aarschot Online starten nu met een geldinzameling om de getroffen uitbaters te steunen.

De brand brak gisterenochtend zeven uur uit. De bewoners konden vluchten uit het huis, maar de katten die in het hotel verbleven, kwamen allemaal om. De honden zaten buiten in een kennel en bleven dus ongedeerd.

Verwoest

Hoe de brand ontstaan is, is niet duidelijk. Wel zeker is dat het huis grotendeels verwoest is. Om de eigenaars Emmy De Ryck en Eddy Daems bij te staan, starten de beheerders van de Facebookgroep Aarschot Online nu met een geldinzameling.

Veel spullen verloren

"De mensen die het katten- en hondenhotel runnen, hebben veel persoonlijke spullen verloren", zegt initiatiefnemer Paul Harding. In onze Facebookgroep zitten meer dan 12.500 mensen. Als een groot deel daarvan een duit in het zakje doet, dan kunnen we Emmy en Eddy een mooi bedrag schenken."

Wie ook zijn steentje wil bijdragen, kan dat doen via deze link.

Meest gelezen