Hond achtergelaten door eigenaar op 20 meter van asiel

Een vrijwilliger van het dierenasiel "Blauw kruis van de kust" in Oostende heeft vanmorgen een gedumpte Boston Terriër gevonden in de hondenloopweide, op 20 meter van het asiel.

“Het hondje was ondervoed, onderkoeld en in shock. De voormalige eigenaar zou zich moeten schamen”, zegt Fabrice Goffin, voorzitter van het asiel. De Boston Terriër van ongeveer twee jaar oud had wel een jasje aan en er stond ook een schaaltje met hondenbrokken in de loopweide. “Maar bij deze koude temperaturen had het hondje kunnen sterven. Het is onbegrijpelijk dat de eigenaar zijn hond niet kwam afgeven in het asiel, twintig meter verderop. Het gebeurt nochtans wekelijks dat mensen hun hond naar ons brengen omdat ze er niet meer voor kunnen zorgen uit financiële of familiale redenen. Dat is jammer, maar mensen hoeven zich daar niet voor te schamen. Je hond dumpen in de hoop dat die gevonden wordt, daarvoor zouden eigenaars zich wel moeten schamen”, zegt voorzitter Fabrice Goffin.

Wie is de eigenaar?

Het dier was niet gechipt en droeg ook geen halsband. De Boston Terriër, die de naam Olivier kreeg, sterkt nu aan bij de verwarming van het dierenasiel. Later komt Oliver wellicht vrij voor adoptie. Het asiel deed inmiddels ook aangifte bij de politie van Oostende, die een oproep verspreidde op de sociale media.

Meest gelezen