Lijnbus brandt uit in Bassevelde, niemand raakt gewond

Een buschauffeur reed in Bassevelde in de provincie Oost-Vlaanderen zijn ronde zonder passagiers toen hij plots zag dat de achterkant van de bus in brand stond. De chauffeur kon zijn bus op tijd verlaten.

Op de bus van lijn 53, met eindbestemming de stelplaats in Bassevelde,  zaten op het moment van de brand geen reizigers. De buschauffeur zelf bleef ongedeerd en kon na een luide knal zijn bus tijdig aan de kant zetten. Een garagist die in de omgeving woonde, had nog helpen blussen, maar de vlammen waren te hevig. De achterkant van de bus is volledig uitgebrand. De brandweer kreeg de brand wel snel onder controle. Oorzaak van de brand is vermoedelijk een technisch defect aan het motorgedeelte. De bus is getakeld. 

kasto80

Meest gelezen