Man rijdt in op groep voetgangers in Duitsland

De Duitse autoriteiten hebben uiteindelijk vier plaatsen geïdentificeerd en vijf gewonden geteld nadat een man met zijn auto in een veronderstelde xenofobe aanval op voetgangers is ingereden.

Dit gebeurde op drie verschillende locaties in Bottrop. Daarna begaf de vijftigjarige man zich naar het naburige Essen om een vierde keer te pogen op mensen te voet in te rijden, zo heeft minister van Binnenlandse Zaken Herbert Reul van Noord-Rijnland-Westfalen dinsdag gezegd.

In Essen raakte één iemand licht gewond. Een 46-jarige vrouw vecht voor haar leven, onder de slachtoffers is er ook een kind.

"De autoriteiten menen dat het om een gerichte aanval gaat, vanuit vreemdelingenhaat van de bestuurder", zeggen het parket van Essen en de politie van Münster. De Duitser "had duidelijk de intentie buitenlanders te doden", beaamde Reul.

Meest gelezen