Piano's Maene neemt Nederlandse hofleverancier Ypma over

Het Belgische Piano's Maene neemt zijn Nederlandse concurrent Ypma Piano's over. Beide bedrijven zijn in eigen land hofleverancier en zeggen "dezelfde missie en waarden" te hebben. De bedrijven zijn samen goed voor een omzet van meer dan 17 miljoen euro.

Het Nederlandse pianobedrijf Ypma Piano's komt volledig in handen van het Belgische Piano's Maene uit Ruiselede in West-Vlaanderen. Maene heeft 61 werknemers in dienst. In Nederland werken er 25 werknemers voor Ypma Piano's in Alkmaar.

Maene nam de aandelen over van Ypma Piano's en het dochterbedrijf werd op 1 januari actief als Maene-Ypma piano's. Het Belgische bedrijf is volledig in handen van de derde generatie, Dominique en Frederic Maene.

In 2018 leverde Maene in België 1.450 verkochte piano's en 1.039 piano's in huur en huurkoop. Daar bovenop komen nog meer dan 800 verhuringen van vleugels voor concerten en evenementen.

Meest gelezen