AP

Al zeker 14 doden na gasontploffing in appartementsgebouw in Rusland

Twee dagen na de zware gasontploffing in een appartementsgebouw in de Russische stad Magnitogorsk, zijn al zeker veertien lichamen geborgen. Nog dertig bewoners zijn vermist. 

De explosie van maandagavond vernielde een van de inkomhallen van het tien verdiepingen tellende gebouw, net als 48 appartementen waarin officieel 110 mensen wonen. De oorzaak van de ontploffing is nog niet bekend. Volgens de autoriteiten zijn geen sporen van springstoffen aangetroffen in het puin.

Gisteren werd ook nog een kind van 10 of 11 maanden levend vanonder het puin gehaald. Ondertussen wordt de kans om nog overlevenden te vinden steeds kleiner, aangezien de temperaturen in de zuidelijk gelegen regio dalen tot min 20 graden Celsius.

Aan de reddingsoperatie nemen nog bijna 900 mensen deel, die vanuit verschillende plaatsen in Siberië en vanuit de hoofdstad Moskou naar Magnitogorsk zijn gekomen.

Meest gelezen