Kim Jong-un en Donald Trump in Signapore in juni van 2018
Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved

Trump ziet brood in nieuwe ontmoeting met Kim Jong-un na "geweldige brief" uit Pyongyang

De Amerikaanse president Donald Trump heeft aangegeven dat hij een "geweldige brief" heeft gekregen van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Trump zegt ook dat hij de Noord-Koreaanse leider "waarschijnlijk opnieuw zal ontmoeten". "We hebben een zeer goede relatie opgebouwd", deelde Trump naar aanleiding van die brief mee aan de verslaggevers in het Witte Huis.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft aangegeven dat hij brood ziet in een nieuwe ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Trump en Kim Jong-un hadden in juni vorig jaar een historische ontmoeting in Signapore, waar ze een "heel, heel, heel goed gesprek" hadden volgens Trump.

"We zullen waarschijnlijk een nieuwe ontmoeting hebben", heeft Donald Trump gezegd tijdens een persbriefing in het Witte Huis. De Amerikaanse president maakte wel meteen duidelijk dat daar "geen hoogdringendheid" mee gemoeid is.

Dinsdag had Trump in een tweet al laten weten uit te kijken naar een ontmoeting met Kim "die erg goed beseft dat Noord-Korea over een geweldig economisch potentieel beschikt".

Kim Jong-un had bij de start van nieuwe jaar nog benadrukt dat Noord-Korea de afbouw van zijn kernarsenaal zou kunnen stopzetten als de Amerikanen vasthouden aan hun sancties. "Als de VS de belofte niet nakomt die het land voor de hele wereld gemaakt heeft, dan hebben we geen andere keuze dan een nieuwe manier te zoeken om onze soevereiniteit en onze belangen te beschermen", waarschuwde hij.

Meest gelezen