Twee nieuwe waterbussen op de Schelde

Antwerpen krijgt er vanaf vandaag twee nieuwe waterbussen bij. Je zal voortaan om het half uur een waterbus kunnen nemen.

Noordelijk

De twee nieuwe waterbussen gaan op het noordelijke traject varen: van Antwerpen naar de Kallosluis en omgekeerd. "Met deze nieuwe boten kan er nu om het half uur een waterbus vertrekken", zegt Candide Debruyn van het Antwerps havenbedrijf. "We hebben ook een reserveschip, zo verhogen we onze betrouwbaarheid."

Waardevol alternatief

Elk schip heeft een capaciteit van 150 passagiers. "Zeker met de komende werken aan de Oosterweelverbinding is de waterbus een waardevol alternatief voor de wagen", aldus Candide Debruyn.

Plannen

Er zijn plannen om De Waterbus ook in te zetten richting het oosten van Antwerpen, op het Albertkanaal tot Wijnegem. Het is wachten op de resultaten van een haalbaarheidsstudie voor een verlenging in zuidelijke richting tot Temse en Bornem.

Er is iets fout gelopen ... | VRT NWS: nieuws

Er is iets fout gelopen ...

Ga verder naar VRTNWS.

Meest gelezen