Ymke Dirikx

Twee Belgische vrouwen op de affiche van Coachella 2019: Charlotte De Witte en Amélie Lens

Het populaire Amerikaanse festival Coachella heeft vandaag zijn line-up bekendgemaakt voor de komende editie. Tussen de wereldsterren als Ariana Grande, Childish Gambino en Tame Impala hebben ook twee Belgische technodj’s een plek gekregen: Charlotte De Witte en Amélie Lens. 

Coachella is een van de grootste en belangrijkste Amerikaanse muziekfestivals. Op het zesdaagse festival in Indio, Californië staan veel verschillende muziekstijlen geprogrammeerd. De affiche van het festival wordt met argusogen in de gaten gehouden door de muzieksector. Een gesmaakt optreden op Coachella kan voor een artiest veel deuren openen.

Ook dit jaar staan er Belgen op Coachella: Charlotte De Witte, die deze zomer nog op het hoofdpodium van Pukkelpop speelde en een eigen podium had op Tomorrowland, staat er op 14 en 21 april. Collega Amélie Lens, die in de technowereld aan een opmars bezig is speelt op 12 en 19 april.

Het is niet de eerste keer dat er Belgen op de affiche van Coachella staan. Eerder traden Netsky, 2manydjs, Scala en Stromae traden er al op. Naast onze Belgische artiesten staan onder meer Khalid, Weezer, The 1975 en BLACKPINK op Coachella 2019.

Meest gelezen