Christophe Peeters (Open VLD Gent): "De maskers zullen nog afvallen"

Een dag nadat de Gentse liberalen een compromis bekendgemaakt hebben over de toekomst van Christophe Peeters, blijkt de wonde bij de voormalige schepen nog niet geheeld. Peeters omschrijft de voorbije saga als "duidelijk opgezet spel" door "een aantal mensen". "De maskers zullen nog afvallen", klinkt het vlak voor de installatievergadering van de gemeenteraad in Gent.

Christophe Peeters wordt geen schepen voor Open VLD in Gent, een beslissing die door het partijbestuur werd genomen na een onverwachte stemming. De functie gaat naar Sami Souguir, die bij de gemeenteraadsverkiezingen minder voorkeurstemmen haalde. De saga zorgde voor verhitte gemoederen bij de Gentse liberalen.

Gisteren leek de strijdbijl begraven na een gezamenlijke persconferentie met de nieuwe Gentse burgemeester Mathias De Clercq. Daar werd Peeters een prominente rol beloofd binnen de partij. Hij wordt ondervoorzitter van de gemeenteraad en na drie jaar kan hij het voorzitterschap overnemen.

Peeters zegt loyaal te zijn aan zijn kiezers en zegt niet te willen overstappen, ondanks de zware gebeurtenissen. "Ik had schepen moeten zijn, punt", klinkt het donderdag. Peeters zal voor Open VLD in de gemeenteraad zitten en een job zoeken in de privésector. Hoe lang hij zal blijven in de gemeenteraad, kan de ex-schepen nog niet zeggen. Dat zal afhankelijk zijn van hoe combineerbaar dat is met zijn privéactiviteiten.

Woensdag sprak De Clercq van "een omgeslagen bladzijde", maar Peeters laat nu optekenen dat het laatste woord nog niet is gezegd. "De manier waarop is allesbehalve netjes en allesbehalve fraai", zei hij vanavond in "Terzake". "Had men er tenminste nog open over gecommuniceerd, dan konden we er nog over praten, maar die kans is zelfs niet gegeven."

Of hij als gemeenteraadslid mooi in de pas van de meerderheid zal lopen, laat Christophe Peeters in het midden. "Ik zal met veel overtuiging mijn rol spelen als raadslid, met de vrijheid van denken die mij eigen is als liberaal."

Michaël Van Droogenbroeck: "Zaak-Peeters hangt als een schaduw over deze installatievergadering"

Videospeler inladen...

Bekijk hieronder het interview met Christophe Peeters in "Terzake".

Videospeler inladen...

Meest gelezen