© VRT - Toon Aerts

"Over water" tijdens kerstvakantie stevig "gebingewatcht": afleveringen ruim 1 miljoen keer opgevraagd

De Eén-reeks "Over water" is tijdens de eerste week van de kerstvakantie in totaal 1.020.000 keer opgevraagd. De tien afleveringen werden gedurende een week gratis en integraal aangeboden via VRT NU, Telenet en Proximus. Die "bingewatchweek" was het eindejaarscadeau van de zender Eén. En daar is massaal gebruik van gemaakt via die drie platformen. Voor VRT NU is het zelfs een record.

"Over water" wordt sinds 16 december tien weken lang op zondagavond uitgezonden op Eén. Wie de reeks in één keer wilde "bingewatchen", kreeg na de tweede aflevering goed nieuws van scenarist en maker Tom Lenaerts. Die kondigde in een filmpje aan dat de 10 afleveringen van "Over water" gratis beschikbaar zouden zijn op VRT NU, en via Proximus en Telenet tussen 23 en 31 december. Zo werd de eerste week van de kerstvakantie omgedoopt tot "bingeweek van Eén", bij wijze van kerstcadeau.

Uit cijfers van de VRT, Proximus en Telenet blijkt dat heel wat Vlamingen "Over water" op die manier hebben bekeken. De 10 afleveringen zijn op de drie platformen samen in totaal 1.020.000 keer opgevraagd. Specifiek voor VRT NU breekt "Over water" hiermee alle records. Geen enkele serie is op ruim een week tijd online zo veel bekeken.

En ook op sociale media was de "bingewatch"-actie van Eén een populair gespreksonderwerp. Tijdens de eerste week van de kerstvakantie werd "Over water" op Facebook en Twitter samen 5.300 keer vermeld. “Na twee afleveringen was er duidelijk goesting bij onze kijkers om verder te kijken. Dat doet heel veel plezier. We maken intussen een zo straf mogelijk tweede seizoen", zegt maker en scenarist Tom Lenaerts. 

Voor herhaling vatbaar?

Of Eén van plan is om vaker programma's integraal online aan te bieden, wordt nog bekeken. "Volgende week maandag starten we met de fictiereeks "Dertigers", die zich er uitstekend toe leent om online uit te spelen. Na de eerste aflevering zal de volledige reeks van 24 afleveringen al te bekijken zijn op VRT NU. Gelijkaardige plannen met andere programma's zijn er op dit moment niet", zegt Olivier Goris, netmanager van Eén.

"We gaan het zeker bekijken, telkens in overleg met onze partners. Maar voor "Over water" is het geweldig dat kijkers de reeks op hun eigen ritme hebben kunnen ontdekken."

Zo kondigde Tom Lenaerts de "bingeweek" van "Over water" aan

Meest gelezen