Videospeler inladen...

President Trump: "Syrië is niets meer dan zand en de dood"

Tijdens een kabinetsontmoeting gisteren heeft Trump een aantal opmerkelijke uitspraken gedaan over Syrië en over de actuele relatie met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. 

Trump heeft zijn beslissing verdedigd om de Amerikaanse troepen terug te trekken uit Syrië. Hij zegt dat Syrië al lang geleden verloren is. Er is geen rijkdom meer, Syrië is enkel nog "zand en de dood". "We trekken er uit, we willen Syrië niet meer." Trump is evenmin blij met het feit dat de Koerden hun olie verkopen aan Iran, maar hij beloofde wel ze te blijven steunen.

Zonder mijn regering hadden jullie nu een fijne dikke vette oorlog

Videospeler inladen...

Zijn relatie met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un noemde hij goed en stabiel.  Er komt waarschijnlijk een nieuwe ontmoeting, zei Trump. Maar vooral als zijn regering niet aan de macht was gekomen dan zat Azië nu met een fijne dikke vette oorlog, klinkt het. En dat zou niet aangenaam zijn, voegde hij er aan toe.

Meest gelezen