Nicolas Maeterlinck

Siegfried Bracke wil verkennend onderzoek Comité P naar geweld oudejaarsnacht in Brussel

Kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA) heeft aan het Comité P gevraagd om een verkennend onderzoek te voeren naar wat er fout gelopen is op oudejaarsnacht in de Brusselse gemeente Molenbeek. Daar braken tijdens de oudejaarsnacht rellen uit: winkels werden geplunderd en auto's werden in brand gestoken. 

De voorzitter van de Kamer, Siegfried Bracke (N-VA), heeft aan het Comité P gevraagd om een verkennend onderzoek op te starten naar de rellen tijdens oudejaarsnacht in Brussel. Het Comité P is een onafhankelijk orgaan dat toezicht houdt op de werking van de politiediensten. "Dat moet op korte termijn duidelijk maken of er redenen zijn om in de politiezone Brussel-West een toezichts-of opvolgingsonderzoek te voeren naar mogelijke structurele deficiënties", zegt Bracke.

In de nacht van 31 december op 1 januari hebben verschillende jongeren in de Brusselse gemeente Molenbeek winkels vernield en geplunderd, en auto's in brand gestoken. Een twintigtal jongeren werd administratief aangehouden, twee anderen werden gerechtelijk aangehouden.

Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) zei gisteren al dat de politie beter voorbereid had moeten zijn op oudejaarsnacht. "Ik ga nader bekijken wie wat deed en wie wat niet heeft gedaan", zei de minister.

Meest gelezen