Videospeler inladen...

Video van Molenbeekse gaat het internet rond: "Bravo gasten, je hebt je best gedaan voor extreemrechts!"

"Een kleine bende ettertjes heeft hier zijn best gedaan voor extreemrechts. Bravo gasten!" Met onverholen sarcasme fileert de Molenbeekse Sara Lou op Facebook de relschoppers die tijdens nieuwjaarsnacht in Molenbeek vernielingen aanbrachten. Haar video is intussen al bijna 70.000 keer bekeken.

"Ik ben het beu", zijn de laatste woorden in de video van Sara Lou . Ze vormen het besluit van een tirade van 4 minuten, waarin ze zegt geschokt te zijn door de gebeurtenissen in Molenbeek tijdens nieuwjaarsnacht. Daar stichtten jongeren brand en vernielden en plunderden ze winkels. 

"Een kleine bende ettertjes heeft hier zijn best gedaan voor extreemrechts. Bravo gasten! Zelfs als extreemrechts een grote campagne had gevoerd, een miljoen euro had gespendeerd, zouden ze nooit op jullie niveau zijn geraakt. Bravo, bravo!"

Dit is Molenbeek niet. Molenbeek is veel meer dan dit

De Molenbeekse Sara Lou is boos over de vernielzucht van enkele jongeren tijdens nieuwjaarsnacht

Op die manier doen de relschoppers het werk teniet van de mensen die al jaren hun best doen om een gemeenschap te bouwen in Molenbeek en mensen kansen te geven, stelt Sara Lou, die via haar YouTube-kanaal Molemsisters al langer een positieve stem uit Molenbeek probeert te zijn. "Jij hebt op één uur alles verknoeid."

"Wanneer had je het gevoel dat je de grote man was? Toen je het bushokje vernielde waar je moeder op de bus wacht? Toen je de apotheker plunderde waar je vader geneesmiddelen koopt voor je grootmoeder? Wanneer je de auto van je buurman in brand stak? Ik begrijp het niet."

Sara Lou vreest vooral dat het vernielzuchtige gedrag van de jongeren koren op de molen is van sommige media, die volgens haar "al jaren" op zoek zijn naar sappige verhaaltjes over Molenbeek. Zij wil die met klem tegenspreken. "Dit is Molenbeek niet", klinkt het nog. "Molenbeek is veel meer dan dit."

Bekijk hieronder de volledige, ondertitelde Facebook-video:

Videospeler inladen...

Meest gelezen