Walter "Meneer de burgemeester" de Donder legt eed af als burgemeester Affligem

Walter De Donder heeft vanmiddag in het provinciehuis in Leuven de eed afgelegd als burgemeester van Affligem. Hij volgt zichzelf op voor de komende zes jaar. De Donder wil werk maken van projecten die de voorbije jaren al waren opgestart en hij zal waken over het budget.

De Donder kwam alleen de eed afleggen. Dat moest wel, want hij heeft door zijn beroepsbezigheden als acteur een erg drukke agenda in deze vakantieperiode. Hij heeft een reeks optredens achter de rug in Plopsaland en reist nu door naar Hasselt voor nieuwe voorstellingen. "Maar ik vind dat juist goed, zo even alleen met de gouverneur. Dan kunnen we rustig enkele zaken bespreken", lacht De Donder.

Cultuur en verkeer

Walter De Donder wil eerst en vooral enkele projecten afwerken die al in de pijplijn zaten. "Binnen de twee jaar moet ons nieuwe cultuurcentrum klaar zijn en ik wil ook de doortocht van de deelgemeente Hekelgem rond krijgen. Met het nieuwe rusthuis daar en binnenkort ook een nieuwe school moeten we daar alles inzetten op veilig verkeer."

Samenwerking

De gemeenten hebben het financieel erg moeilijk. De kosten voor politie en brandweer bijvoorbeeld nemen elk jaar toe. "Gelukkig is Affligem financieel gezond", verzekert de Donder. "We kunnen wel nog efficiënter werken", vindt hij. "Door achter de schermen samen te werken met de buurgemeenten kunnen we nog veel geld uitsparen."

Meest gelezen