James Arthur Photography

Ook Wouter Beke krijgt (onschadelijke) poederbrief op partijhoofdkwartier CD&V

Op het partijhoofdkwartier van CD&V in Brussel is donderdag een poederbrief aangekomen die gericht was aan voorzitter Wouter Beke. Dat zegt Beke zelf op Twitter. Het bleek om een vals alarm te gaan.

"Een brief met wit poeder gericht aan mezelf gekregen op partijhoofdkwartier CD&V. Blijkt vals alarm te zijn. Tonnen respect voor het werk van politie en Civiele Bescherming, die dit alles enorm professioneel en nauwkeurig aanpakten", aldus Beke op Twitter.

Volgens partijwoordvoerder Steffen Van Roosbroeck werd de brief donderdagavond door een medewerker op het hoofdkwartier in de Wetstraat in Brussel geopend. Wouter Beke was op dat moment zelf niet aanwezig in het gebouw.

"In de brief bleek wit poeder te zitten. De politie is daarna op de hoogte gebracht en ze is samen met de Civiele Bescherming ter plaatse gekomen. Zij hebben alles heel professioneel aangepakt, ook al bestond het vermoeden dat het net als de poederbrieven van de voorbije dagen om een vals alarm zou gaan", zegt Van Roosbroeck. "Uit de eerste testen bleek uiteindelijk dat het om een onschadelijke stof ging."

Ook in het gemeentehuis van Zaventem werd vandaag een poederbrief gevonden. Het gebouw werd een tijdlang ontruimd, maar ook daarbij ging het om een ongevaarlijke stof.

De afgelopen dagen werden ook al poederbrieven verstuurd naar voormalig staatssecretaris Theo Francken in Lubbeek en naar het Leuvense gerechtsgebouw. Het ging telkens om ongevaarlijke stoffen.

Meest gelezen