Videospeler inladen...

25 jaar geleden verdwenen Kim (10) en Ken (8): herdenkingsmoment in Antwerpen

Het is vandaag precies 25 jaar geleden dat een van de meest mysterieuze moord- en verdwijningszaken van ons land begon. Op 4 januari 1994 verdwenen Kim (10) en Ken (8) Heyrman in Antwerpen. Vanavond hebben moeder Tinny Mast en sympathisanten, net als elk jaar, een herdenkingsmoment gehouden bij de gedenksteen voor de twee kinderen.

Kim en haar broertje Ken verlieten op de avond van hun verdwijning hun woonplaats in Borgerhout om bij vriendjes te gaan spelen. Ze worden het laatst gezien bij het verlaten van de tram aan de Schijnpoortweg. Wat er vervolgens met de kinderen is gebeurd, blijft één groot vraagteken.

Het lichaam van Kim werd op 11 februari teruggevonden in het Asiadok. Onderzoek wees uit dat het meisje misbruikt en vermoord werd. Ken werd nooit teruggevonden en ook de dader blijft onbekend. Ken is uiteindelijk in 2014 doodverklaard door de burgerlijke rechtbank van Antwerpen.

In de buurt van de plaats waar Kim werd gevonden, werd in 1997 al een gedenksteen onthuld. Nabestaanden en sympathisanten houden er nog elk jaar een herdenkingsmoment, dat ook bedoeld is voor andere verdwenen en nooit teruggevonden kinderen.

uit het archief: moord- en verdwijningszaak van 25 jaar oud

Videospeler inladen...

bekijk hieronder beelden van de herdenking

Videospeler inladen...

Meest gelezen