's Ochtends bekken gebroken, 's avonds toch eed afgelegd

De gemeenteraad in Meise is een straffe madam rijker. Diana Tierens is een nieuw verkozen gemeenteraadslid en ze heeft gisteren de eed afgelegd. Dat deed ze met een gebroken bekken.

Het moest donderdag een heuglijke dag worden voor Diana Tierens (PRO). Ze zette het voorbije jaar haar eerste stappen in de politiek en raakte meteen verkozen op de PRO-lijst.

"Ik had mijn dag goed georganiseerd en wilde ‘s ochtends naar mijn werk vertrekken", vertelt ze. "Ik trok de voordeur achter mij toe en stapte naar mijn auto. Daar ben ik ergens blijven haperen en ben ik vol op mijn romp gevallen. Ik ben wel nog naar mijn werk gereden, maar de pijn was gewoon niet te harden. Ik kon nauwelijks nog schakelen. Daarop ben ik toch naar de Spoeddienst gegaan. Daar hebben ze dan vastgesteld dat het om een bekkenbreuk ging."

Kinderdroom

De dokters wilden haar twee dagen in het ziekenhuis houden, maar dat was buiten Diana gerekend. "Ik wilde absoluut op de installatievergadering aanwezig zijn en mijn eed afleggen. Als ik ergens voor ga, dan geef ik mij 100 procent, zowel in mijn werk, in mijn relatie als ten opzichte van mijn kinderen. En nu dus ook in de politiek."

Tierens droomde al van jongs af aan van een politieke carrière, maar dat was er nooit van gekomen. Ze wilde die belangrijke dag dan ook voor geen goud missen. "Dit was dan ook zo een belangrijk moment dat ik het onder geen beding wou missen."

Spanning als pijnstiller

Tegen doktersadvies in is kersvers gemeenteraadslid Tierens naar huis vertrokken. Met behulp van haar buurman geraakte ze op de installatievergadering. "Gelukkig woont er in de buurt een ambulancier die mij met de rolstoel tot aan het administratief centrum kon brengen. Dankzij hem kon ik vlot naar de vergadering."

En de pijn? Die viel goed mee. "Ik had om een zware spuit gevraagd en ik denk dat de spanning voor de eedaflegging een verdovend effect had, want vandaag heb ik veel meer pijn."

Vandaag houdt Diana zich wel aan het doktersadvies. "Nu hou ik een aantal dagen platte rust en wie weet, kan ik over een paar weken dan aan de slag met behulp van krukken." Op 21 januari is de volgende gemeenteraad. En daar wil Diana Tierens zeker bij zijn, met of zonder rolstoel.

Meest gelezen